Kopen TopamaxKopen Topamax

TOPAMAX INDICATIES


Topamax wordt gebruikt voor de behandeling van aanvallen bij bepaalde patiënten. Het kan alleen of met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Het wordt ook gebruikt om migraine te voorkomen. Topamax is een anticonvulsivum dat ook effectief voor het voorkomen van migraine. Het beïnvloedt een aantal chemische stoffen in de hersenen die helpen om epileptische activiteit te verminderen en te voorkomen dat migraine te voorkomen.

TOPAMAX INSTRUCTIES


Gebruik Topamax zoals voorgeschreven door uw arts.

Neem Topamax via de mond met of zonder voedsel.
Drink veel vocht, terwijl het nemen van Topamax om nierstenen te voorkomen van de vorming.
Slik Topamax geheel. Niet fijn, breken, of kauwen alvorens door te slikken.
Niet plotseling stoppen met het innemen Topamax. Plotseling stoppen met Topamax kan leiden tot epileptische aanvallen vaker voor te komen. Als u Topamax te stoppen, zal uw arts geleidelijk uw dosis.
Als u een dosis van Topamax, neem dan zo spoedig mogelijk. Als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Neem niet 2 doses in een keer.

Vraag uw zorgverzekeraar vragen die u heeft over hoe u Topamax gebruiken.

TOPAMAX OPSLAG


Store Topamax bij kamertemperatuur, tussen 59 en 86 graden F (15 en 30 graden C). Uit de buurt van warmte, licht en vocht. Niet bewaren in de badkamer. Houd Topamax buiten het bereik van kinderen en de buurt van huisdieren.

TOPAMAX MEER INFO:


Werkzaam bestanddeel: topiramaat.

Heeft Topamax NIET als:

u allergisch bent voor elk ingrediënt in Topamax zijn
u neemt een koolzuuranhydraseremmer (bijv. acetazolamide).

Neem contact op met uw arts of zorgverstrekker meteen als een van deze op u van toepassing.

Sommige medische voorwaarden kunnen interageren met Topamax. Vertel uw arts als u een medische aandoening, met name als een van de volgende op u van toepassing:

als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft
als u enige recept of nonprescription geneeskunde, kruidenpreparaat of voedingssupplement
als u allergieen aan geneesmiddelen, levensmiddelen of andere stoffen
als u lever-of nierproblemen, nierstenen, osteoporose (zwakke botten), of metabole problemen, regelmatig alcohol drinkt, of je bent op een ketogeen dieet
als u diarree, long-of ademhalingsproblemen, of lage bicarbonaat in het bloed, of je zal worden met een operatie
als u een geschiedenis van status epilepticus (continue epileptische activiteit of een reeks van aanvallen zonder een volledige terugkeer naar bewustzijn)
als u een geschiedenis van psychische of stemmingswisselingen problemen, of suïcidale gedachten of handelingen.

Sommige geneesmiddelen kunnen interageren met Topamax. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere geneesmiddelen, met name een van de volgende:

Anticholinergica (bijv. benztropine), koolzuuranhydraseremmers (bijv. acetazolamide), haloperidol, of tricyclische antidepressiva (bijv., nortriptyline), omdat het risico van verminderde transpiratie kan worden verhoogd
Valproïnezuur omdat een ernstige bijwerking met symptomen van verwarring, lethargie, en braken kunnen optreden
Metformine of pioglitazon vanwege de bloedglucoseregulatie kan worden gewijzigd; controleren uw bloedsuikerspiegel zorgvuldig als u Topamax gebruikt met metformine of pioglitazon
Hydrochloorthiazide omdat het het risico van Topamax de bijwerkingen toenemen
Carbamazepine en hydantoïnen (bijvoorbeeld fenytoïne) omdat doeltreffendheid Topamax kan dalen
Amitriptyline omdat het risico van de bijwerkingen kan worden verhoogd met Topamax
Lithium omdat Topamax een effect op lithium bloedspiegels kan hebben
Hormonale anticonceptie (bijvoorbeeld de pil) of risperidon, omdat de doeltreffendheid ervan kan worden verminderd door Topamax.

Dat is misschien niet een volledige lijst van alle interacties die kunnen optreden. Vraag uw zorgverstrekker als Topamax kunnen interageren met andere geneesmiddelen die u neemt. Informeer bij uw zorgverzekeraar voordat u start, stop, of de dosering van een geneesmiddel.
Belangrijke veiligheidsinformatie:

Topamax kan slaperigheid, duizeligheid, verwarring, of moeite met concentreren veroorzaken. Deze effecten kunnen worden erger als je het met alcohol of bepaalde medicijnen. Gebruik Topamax met voorzichtigheid. Rijd niet of het uitvoeren van andere mogelijk onveilige taken totdat u weet hoe u reageren.
Drink geen alcohol of gebruik van geneesmiddelen die kunnen slaperigheid (bv steun slapen, spier-relaxers) tijdens het gebruik van Topamax, het kan toevoegen aan de gevolgen ervan. Vraag uw apotheker als u vragen hebt over welke geneesmiddelen kunnen slaperigheid.
Topamax kan zweten te verminderen, die de lichaamstemperatuur zou kunnen verhogen, vooral bij kinderen. Dit risico is groter bij warm weer en / of tijdens krachtige oefening. Drink veel. Kleed licht terwijl in warme klimaten of tijdens het sporten. Controleer zorgvuldig op tekenen van verminderde transpiratie. Als dit gebeurt, snel zoeken koeler of onderdak met airconditioning en / of stoppen met trainen. Raadpleeg een arts meteen als u onverklaarbare koorts, of als u geestelijke of stemmingswisselingen, hoofdpijn of duizeligheid.
Vertel uw arts of tandarts dat u Topamax voordat u een medische of tandheelkundige zorg, spoedeisende behandelingen of chirurgische ingreep.
Hormonale anticonceptie (bijvoorbeeld de pil) kan niet zo goed werken tijdens het gebruik van Topamax. Om zwangerschap te voorkomen, gebruikt u een extra vorm van geboortebeperking (bijv. condooms).
Lab tests, waaronder serumbicarbonaatconcentraties, kan worden uitgevoerd terwijl u Topamax gebruiken. Deze tests kunnen worden gebruikt voor het bewaken van uw aandoening of controleren op bijwerkingen. Zorg ervoor dat alle arts en laboratorium benoemingen.
Gebruik Topamax met voorzichtigheid bij ouderen, ze kunnen meer gevoelig voor de effecten ervan.
Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van Topamax bij kinderen, ze kunnen meer gevoelig voor de effecten, in het bijzonder minder transpireren en verminderde bicarbonaat niveaus.
Topamax kan groei beïnvloeden bij kinderen en tieners in sommige gevallen. Zij kan het nodig regelmatige groei controles, terwijl zij nemen Topamax.
Topamax moeten worden gebruikt met uiterste voorzichtigheid bij kinderen voor migraine en bij kinderen jonger dan 2 jaar oud voor epileptische aanvallen, de veiligheid en effectiviteit bij deze kinderen zijn niet bevestigd.
Zwangerschap en borstvoeding: Als u zwanger wordt, neem dan contact op met uw arts. U moet de voordelen en risico's van het gebruik van Topamax bespreken terwijl je zwanger bent. Topamax wordt aangetroffen in moedermelk. Als u zijn of zullen worden borstvoeding geven terwijl u Topamax gebruiken, contact op met uw arts. Bespreek eventuele risico's voor uw baby.

Alle geneesmiddelen kunnen bijwerkingen veroorzaken, maar veel mensen hebben geen of geringe, bijwerkingen.

Neem contact op met uw arts als een van de meest voorkomende bijwerkingen aanhouden of hinderlijk geworden:

Constipatie, minder transpireren, diarree, duizeligheid, slaperigheid, droge mond, griepachtige symptomen, hoofdpijn, verlies van eetlust, misselijkheid, nervositeit of angst, gevoelloosheid of tintelingen van de huid, loopneus, keelpijn, maagpijn of boos; smaak veranderingen, vermoeidheid, slaapproblemen, gewichtsverlies.

Raadpleeg een arts meteen als een van deze ernstige bijwerkingen optreden:

Ernstige allergische reacties (huiduitslag, netelroos, jeuk, ademhalingsproblemen beklemming op de borst, zwelling van de mond, gezicht, lippen of tong), bloed in de urine, wazig zien, pijn in de botten, pijn op de borst, verwardheid, verminderde coördinatie; depressie, dubbel zicht of andere veranderingen in het gezichtsvermogen, pijn aan de ogen, onregelmatige hartslag, verlies van bewustzijn, geheugen problemen, menstruatie veranderingen, geestelijke of stemmingswisselingen, spier-of gewrichtspijn, krampen, of zwakte, snelle, oppervlakkige ademhaling, rood, gezwollen, blaren of schilferende huid, oorsuizen, ernstige of aanhoudende verlies van eetlust, ernstige maag-, zij-, of rugpijn; significant gewichtsverlies, spraak problemen, stupor, suïcidale gedachten of handelingen, tremor, problemen denken, zich te concentreren, of zich dingen te herinneren , moeite met lopen, onverklaarbare koorts, ongewone blauwe plekken of bloeden, ongewone oogbewegingen, ongewone vermoeidheid.

Dit is niet een volledige lijst van alle bijwerkingen die kunnen optreden. Als u vragen hebt over de bijwerkingen, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Kopen Topamax