Kopen PrografKopen Prograf

PROGRAF INDICATIES


Prograf wordt gebruikt voor het voorkomen van orgaanafstoting bij patiënten na lever, nier of harttransplantatie. Het kan worden gebruikt samen met andere geneesmiddelen. Prograft is een immunosuppressivum. Het blokkeert de werking van bepaalde bloedcellen (bijv. T-lymfocyten) die kunnen zorgen dat het lichaam het getransplanteerde orgaan af te stoten.

PROGRAF INSTRUCTIES


Gebruik Prograft zoals voorgeschreven door uw arts.

Heeft Prograft niet in grotere hoeveelheden, of neem voor meer dan de aanbevolen door uw arts. Volg de aanwijzingen op uw recept label.
Prograft wordt meestal genomen om de 12 uur. Uw arts kan incidenteel uw dosis veranderen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten van deze medicatie te krijgen.
Prograft kan de bloedcellen die uw lichaam helpen infecties te bestrijden verminderen. Dit kan het voor u gemakkelijker te bloeden van een verwonding of ziek van het gezelschap van anderen die ziek zijn. Om er zeker van uw bloedcellen niet te laag is, zal uw bloed moeten worden getest op een regelmatige basis.
Uw nier of lever functie kan ook dienen getest te worden.
Blijf Prograft gebruiken, zelfs als u zich goed voelt. Gebruik geen dosis te missen.
Grapefruit en grapefruitsap kunnen de kans op bijwerkingen van Prograft te verhogen. Praat met uw arts voordat u met inbegrip van grapefruit of grapefruitsap in uw dieet tijdens het gebruik van Prograft.
Als u een dosis van Prograft missen, neem dan contact op met uw arts meteen.

Vraag uw zorgverzekeraar vragen die u heeft over hoe u Prograft gebruikt.

PROGRAF OPSLAG


Store Prograft bij kamertemperatuur tussen 59 en 86 graden F (15 tot 30 graden C) uit de buurt van warmte en licht. Niet bewaren in de badkamer. Houd Prograft buiten het bereik van kinderen.

PROGRAF MEER INFO:


Werkzame stof: Tacrolimus.

Heeft Prograft NIET als:

u allergisch bent voor elk ingrediënt in Prograft, met inbegrip van ricinusolie
u neemt astemizol, cisapride, dofetilide, ibutilide, een kaliumsparend diureticum (bijv. spironolacton), sirolimus, terfenadine of ziprasidone
u cyclosporine hebben genomen met de laatste 24 uur.

Neem contact op met uw arts of zorgverstrekker meteen als een van deze op u van toepassing.

Sommige medische voorwaarden kunnen interageren met Prograft. Vertel uw arts of apotheker als u een medische aandoening, met name als een van de volgende op u van toepassing:

als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft
als u enige recept of nonprescription geneeskunde, kruidenpreparaat of voedingssupplement
als u allergieen aan geneesmiddelen, levensmiddelen of andere stoffen
Als u hart-, nier-of leverproblemen, diabetes, of hoog kaliumgehalte in uw bloed.

Sommige geneesmiddelen kunnen interageren met Prograft. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere geneesmiddelen, met name een van de volgende:

Kalium-sparende diuretica (zoals spironolacton), omdat het risico van hoge kaliumgehalte in het bloed kan worden verhoogd
Cyclosporine of andere geneesmiddelen die de nier (bv., aminoglycoside-antibiotica [bijv. gentamicine], amfotericine B, cisplatine, cyclosporine, ganciclovir, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen [NSAID] [bijvoorbeeld ibuprofen], vancomycine) en de lever (bijv. kan schaden , acetaminofen, methotrexaat, ketoconazol, isoniazide, bepaalde geneesmiddelen tegen HIV-infectie), omdat het risico van nier of lever bijwerkingen kunnen worden verhoogd. Vraag uw arts als u niet zeker weet of een van uw geneesmiddelen kunnen de nieren of lever schaden
Veel recepten en nonprescription geneesmiddelen (bijvoorbeeld, gebruikt voor infecties, ontstekingen, pijn, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, toevallen, maagproblemen), multivitamine producten, kruiden of voedingssupplementen (bijvoorbeeld kruidenthee, co-enzym Q10, knoflook, ginseng , ginkgo, St. Janskruid), astemizol, cisapride, dofetilide, ibutilide, sirolimus, terfenadine, en ziprasidone kunnen interageren met Prograft, waardoor het risico van bijwerkingen.

Dat is misschien niet een volledige lijst van alle interacties die kunnen optreden. Vraag uw zorgverstrekker als Prograft kunnen interageren met andere geneesmiddelen die u neemt. Informeer bij uw zorgverzekeraar voordat u start, stop, of de dosering van een geneesmiddel.

Belangrijke veiligheidsinformatie:

Prograft kunnen slaperigheid en duizeligheid veroorzaken. Deze effecten kunnen worden erger als je het met alcohol of bepaalde medicijnen. Gebruik Prograft met voorzichtigheid. Rijd niet of het uitvoeren van andere mogelijk onveilige taken totdat u weet hoe u reageren.
Niet in uw dosis van Prograft niet wijzigen zonder eerst met uw arts.
Prograft kan het risico verhogen voor het ontwikkelen van huidkanker. Vermijd het gebruik van zonnehemels of zonnebanken. Beperk uw blootstelling aan de zon. Gebruik een zonnecrème of beschermende kleding dragen als je buiten moet worden voor meer dan een korte tijd.
Neem contact op met uw arts voordat u alcohol drinkt terwijl u Prograft.
Neem contact op met uw arts voordat u een zout vervangende of een product dat kalium heeft in het te gebruiken.
Prograft kan het vermogen van uw lichaam om infecties te bestrijden verminderen. Vermijd contact met mensen die verkoudheid of infecties hebben. Vertel uw arts als u tekenen van infectie zoals koorts, keelpijn, huiduitslag, of koude rillingen.
Prograf kan het risico van bepaalde infecties, vooral inactieve virale infecties, waaronder BK virus geassocieerde nefropathie en JC-virus geassocieerde progressieve multifocale leuko-encefalopathie (PML) verhogen. Deze infecties kunnen leiden tot ernstige, soms fatale, gevolgen. Neem contact op met uw arts meteen als u onhandigheid, zwakte aan een kant van het lichaam, moeite met spreken (bijv.-woord vinden moeilijkheid, onduidelijke spraak), of het verlies van het gezichtsvermogen.
Heeft een levend vaccin (bijvoorbeeld mazelen, bof) ontvangen terwijl u Prograft. Praat met uw arts voordat u enig vaccin.
Patiënten die Prograft na een orgaantransplantatie kunnen een verhoogd risico voor het ontwikkelen van een hoge bloedsuikerspiegel of diabetes hebben. Het risico is hoger bij zwarte en Spaanstalige patiënten na een niertransplantatie. Een hoge bloedsuikerspiegel kan u verward, slaperig of dorst. Het kan ook je flush, ademen sneller, of hebben een vrucht-achtige adem geur. Als deze symptomen zich voordoen, vertel uw arts meteen.
Lab tests, met inbegrip van het bloedbeeld, bloed kalium en glucose, nierfunctie, hartfunctie en bloeddruk, kan worden uitgevoerd terwijl u Prograft gebruikt. Deze tests kunnen worden gebruikt voor het bewaken van uw aandoening of controleren op bijwerkingen. Zorg ervoor dat alle arts en laboratorium benoemingen.
Voorzichtigheid is geboden bij gebruik van Prograft bij kinderen, ze kunnen meer gevoelig voor de effecten, met name lymfoom.
Zwangerschap en borstvoeding: Prograft is aangetoond dat schade toebrengen aan de foetus. Als u denkt dat u zwanger bent, neem dan contact op met uw arts. U moet de voordelen en risico's van het gebruik van Prograft te bespreken terwijl je zwanger bent. Prograft wordt aangetroffen in moedermelk. Geef geen borstvoeding tijdens het gebruik van Prograft.

Alle geneesmiddelen kunnen bijwerkingen veroorzaken, maar veel mensen hebben geen of geringe, bijwerkingen.

Neem contact op met uw arts als een van de meest voorkomende bijwerkingen aanhouden of hinderlijk geworden:

Rugpijn, obstipatie, diarree, duizeligheid, hoofdpijn, gewrichtspijn, verlies van eetlust, misselijkheid, buikpijn of overstuur, slaapproblemen, braken.

Raadpleeg een arts meteen als een van deze ernstige bijwerkingen optreden:

Ernstige allergische reacties (huiduitslag, netelroos, jeuk, ademhalingsproblemen beklemming op de borst, zwelling van de mond, gezicht, lippen of tong), donkere urine, verminderde coördinatie, pijn op de borst, diabetes (frequent urineren, toegenomen dorst of honger) , snelle of onregelmatige hartslag, koorts, rillingen, of keelpijn, geestelijke of stemmingswisselingen (bijv. angst, verwarring) eenzijdige zwakte, pijn bij het plassen of veranderingen in de hoeveelheid urine, rood, gezwollen, blaren of loslating van de huid; epileptische aanvallen, ernstige of aanhoudende duizeligheid of hoofdpijn, kortademigheid, zwelling van de handen, voeten of benen, tintelingen of gevoelloosheid in de handen of voeten, tremor, moeite met spreken, ongewone blauwe plekken of bloeden, ongewone brokken of huidletsels, ongewone zwakte of vermoeidheid, visie veranderingen, gele verkleuring van de huid of ogen.

Dit is niet een volledige lijst van alle bijwerkingen die kunnen optreden. Als u vragen hebt over de bijwerkingen, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Kopen Prograf