Kopen OxytrolKopen Oxytrol

OXYTROL INDICATIES


Oxytrol (oxybutynine) vermindert spierspasmen van de blaas en urinewegen.

Oxytrol transdermale pleister wordt gebruikt om symptomen van een overactieve blaas, zoals frequent of dringend plassen, incontinentie (urineverlies), en verhoogde 's nachts plassen behandelen.

Oxytrol kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

OXYTROL INSTRUCTIES


Gebruik Oxytrol precies zoals voorgeschreven door uw arts. Niet gebruiken in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen. Volg de aanwijzingen op uw recept label.

Oxytrol wordt geleverd met de patiënt instructies voor veilig en effectief gebruik. Volg deze aanwijzingen zorgvuldig. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

Om de Oxytrol patch gebruiken, opent u de folieverpakking en verwijder de beschermende folie. Breng de pleister op een schone, droge ruimte op je buik, heup of bil. Vermijd huid die vettig is, geïrriteerd of beschadigd. Breng nooit een pleister op een huid gebied dat zal worden gewreven door een band of strakke kleding.

Druk op de Oxytrol pleister op de huid en druk er stevig met je vingers. Zorg ervoor dat de pleister is goed afgesloten rond de randen. Wanneer juist toegepast, dient de pleister blijven tijdens het zwemmen of baden.

Laat de Oxytrol pleister op zijn plaats en draag het voor 3 tot 4 dagen. U dient de pleister tweemaal per week veranderen. Telkens wanneer u een nieuwe pleister aan te brengen, kies een andere huid op je buik, heup of bil. Niet een pleister tweemaal binnen een week van toepassing op dezelfde huid.

Probeer uw Oxytrol pleister elke week veranderen op dezelfde twee dagen (zoals elke zondag en donderdag). Er is een kalender op de verpakking van dit medicijn afgedrukt om u te helpen een steady-patch veranderende schema vast te stellen.

Als de pleister er af valt, probeer het plakken weer aan. Als het niet blijven, te vervangen door een nieuwe en draag het tot uw volgende reguliere patch wisseldag. Heeft uw schema niet veranderen, zelfs als u een nieuwe patch naar een die is gevallen vervangen van toepassing.

Na het verwijderen van een Oxytrol patch, vouw deze dubbel zodat het samen plakt en gooi het weg in een plaats waar kinderen of huisdieren niet om het te krijgen.

Gebruik baby-olie of een milde zeep en water om eventuele lijmresten die blijft op uw huid te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve zeep, alcohol, nagellak remover, of andere oplosmiddelen die je huid kunnen irriteren.

De Oxytrol pleister kan je huid verbranden als je de patch dragen tijdens een MRI (magnetic resonance imaging). Verwijder de patch voor het ondergaan van een dergelijke test. Houd de Oxytrol patch in zijn verzegeld zakje totdat u klaar bent om het te gebruiken zijn.

DOSERING

Volwassenen: De gebruikelijke dosering is 5 mg twee of drie keer per dag. Dit kan worden verhoogd tot maximaal 5 mg viermaal daags een klinische respons mits de bijwerkingen worden getolereerd verkrijgen.

Ouderen (waaronder kwetsbare ouderen): De eliminatie-halfwaardetijd is hoger bij ouderen. Daarom is een dosis van 2,5 mg tweemaal daags, vooral wanneer de patiënt kwetsbaar, waarschijnlijk voldoende. Deze dosis kan opwaarts worden getitreerd naar 5 mg tweemaal daags een klinische respons ontvangen van de bijwerkingen zijn goed verdragen verkrijgen.

Kinderen (jonger dan 5 jaar): Niet aanbevolen.

Kinderen (meer dan 5 jaar): neurogene blaas instabiliteit: de gebruikelijke dosis is 2,5 mg tweemaal per dag. Deze dosis kan opwaarts worden getitreerd om 5mg twee of drie keer per dag tot een klinische respons ontvangen van de bijwerkingen zijn goed verdragen verkrijgen. Enuresis nocturna: de gebruikelijke dosering is tweemaal daags 2,5 mg. Deze dosis kan opwaarts worden getitreerd om 5mg twee of drie keer per dag tot een klinische respons ontvangen bijwerkingen worden getolereerd verkrijgen. De laatste dosis moet worden gegeven voor het slapengaan.

OXYTROL OPSLAG


Sla deze medicament bij kamertemperatuur in een strak-gesloten container, vanaf hitte en licht.

OXYTROL MEER INFO:


Werkzaam bestanddeel: Oxybutynine

Gebruik geen Oxytrol als u allergisch bent voor oxybutynine worden, of als u:

onbehandelde of ongecontroleerde glaucoom;

een verstopping in het spijsverteringskanaal (maag of de darmen), of

als je plassen zijn afgenomen of niet in staat zijn om te urineren.

Om ervoor te zorgen dat u veilig kunt gebruiken Oxytrol, vertel uw arts als u een van deze andere voorwaarden:

glaucoom;

leverziekte;

nierziekte;

myasthenia gravis;

een vergrote prostaat;

een darmaandoening, zoals ulceratieve colitis, of

een maag aandoening, zoals gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) of langzame vertering.

FDA zwangerschap categorie B. Oxytrol is naar verwachting niet schadelijk voor een ongeboren baby. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens de behandeling. Het is niet bekend of oxybutynine overgaat in de moedermelk of als het kan een zogende baby kan schaden. Heeft Oxytrol niet zonder vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby.

Belangrijke veiligheidsinformatie:

Voordat u Oxytrol, vertel uw arts als u regelmatig gebruik van andere geneesmiddelen die u slaperig (zoals koude of allergie medicijn, sedativa, verdovende pijnstillers, slaappillen, spierverslappers, en medicijnen voor aanvallen, depressie, of angst). Ze kunnen toevoegen aan slaperigheid veroorzaakt door oxybutynine.

Vertel uw arts over alle andere geneesmiddelen die u gebruikt, in het bijzonder:

atropine (Donnatal, en anderen);

belladonna;

dicyclomine (Bentyl);

glycopyrrolaat (Robinul);

hyoscyamine (Anaspaz, Cystospaz, Levsin, en anderen);

mepenzolate (Cantil);

methantheline (Provocholine);

methscopolamine (Pamine);

propantheline (Pro-Banthine);

scopolamine (Transderm-Scop);

een antibioticum zoals claritromycine (Biaxin), dalfopristine / quinupristine (Synercid), erytromycine (EWS, EryPed, Ery-Tab, erytrosine, Pediazole), of telitromycine (Ketek), of

antischimmelmiddel zoals itraconazol (Trisporal), ketoconazol (Extina, Ketozole, Nizoral, Xolegal), miconazol (Oravig), of voriconazol (Vfend).

Deze lijst is niet volledig en andere geneesmiddelen kunnen interageren met Oxytrol. Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt. Dit omvat recept, over-the-counter, vitamine, en kruidenproducten. Heeft een nieuw medicijn niet starten zonder uw arts te vertellen.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Oxytrol: netelroos, ademhalingsproblemen, zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel. Stop met het gebruik Oxytrol en bel uw arts onmiddellijk als u een ernstige bijwerking, zoals:

koorts met hete, droge huid;

onregelmatige hartslag;

pijn of een branderig gevoel bij het plassen;

urineren minder dan normaal of helemaal niet, of

ernstige jeuk, branderig gevoel, of blaarvorming die niet opruimen binnen enkele uren na het verwijderen van de pleister.

Minder ernstige Oxytrol bijwerkingen kunnen zijn:

lichte huid jeuk, branderigheid, roodheid, of verkleuring waar een patch werd gedragen;

duizeligheid, slaperigheid, zwakte;

droge ogen, wazig zien;

droge mond;

warmte, tintelingen, of roodheid onder uw huid;

misselijkheid, braken, buikpijn;

constipatie of diarree;

verstopte neus;

pijn in de rug;

rusteloos gevoel, of

slaapproblemen (slapeloosheid).

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen.

Kopen Oxytrol