Kopen CefobidKopen Cefobid

CEFOBID (VANTIN) INDICATIES


Cefobid wordt gebruikt voor de behandeling van milde tot matig ernstige infecties veroorzaakt door bepaalde bacteriën. Cefobid is een cefalosporine-antibioticum. Het middel verstoort de vorming van de celwand van de bacterie, zodat de muur scheurt, resulterend in de dood van de bacteriën.

CEFOBID (VANTIN) INSTRUCTIES


Gebruik Cefobid zoals voorgeschreven door uw arts.

Neem Cefobid via de mond met voedsel.
Cefobid werkt het beste als het is genomen op hetzelfde tijdstip iedere dag.
Het opruimen van uw infectie volledig, neem Cefobid voor het volledige verloop van de behandeling. Ga hiermee door, zelfs als u zich beter in een paar dagen voelen.
Cefobid mag niet worden gegeven binnen 2 uur na antacida of H2-antagonisten (bijv. famotidine).
Als u een dosis van Cefobid missen, neem dan zo spoedig mogelijk. Als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis en ga terug naar uw normale doseringsschema. Neem niet 2 doses in een keer.

Vraag uw zorgverzekeraar vragen die u heeft over hoe u Cefobid gebruiken.

CEFOBID (VANTIN) OPSLAG


Store Cefobid bij kamertemperatuur, tussen 68 en 77 graden F (20 en 25 graden C). Korte opslag bij temperaturen tussen 59 tot 86 graden F (15 tot 30 graden C) is toegestaan. Uit de buurt van warmte, vocht en licht. Niet bewaren in de badkamer. Houd Cefobid buiten het bereik van kinderen en de buurt van huisdieren.

CEFOBID (VANTIN) MEER INFO:


Werkzame stof: Cefpodoxime proxetil.

Heeft Cefobid NIET als:

u allergisch bent voor elk ingrediënt in Cefobid of voor andere cefalosporine-antibiotica (bijv. cephalexin, cefprozil).

Neem contact op met uw arts of zorgverstrekker meteen als een van deze op u van toepassing.

Vertel uw arts als u een medische aandoening, met name als een van de volgende op u van toepassing:

als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft
als u enige recept of nonprescription geneeskunde, kruidenpreparaat of voedingssupplement
als u allergieen aan geneesmiddelen, levensmiddelen of andere stoffen
als u diarree, een maag-of darminfectie, of een probleem met de bloedstolling
als u een ernstige allergische reactie (bv. ernstige huiduitslag, netelroos, ademhalingsproblemen, duizeligheid) een antibioticum penicilline (bijv. amoxicilline) of andere bèta-lactam antibiotica (bijv. imipenem) hebben gehad.

Sommige geneesmiddelen kunnen interageren met Cefobid. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere geneesmiddelen, met name een van de volgende:

Aminoglycosiden (zoals gentamicine), cyclosporine of diuretica (bijv. furosemide, hydrochloorthiazide), omdat het risico van bijwerkingen op de nieren worden verhoogd.

Dat is misschien niet een volledige lijst van alle interacties die kunnen optreden. Vraag uw zorgverstrekker als Cefobid kunnen interageren met andere geneesmiddelen die u neemt. Informeer bij uw zorgverzekeraar voordat u start, stop, of de dosering van een geneesmiddel.

Belangrijke veiligheidsinformatie:

Milde diarree is gemeen met het gebruik van antibiotica. Echter, een meer ernstige vorm van diarree (pseudomembraneuze colitis) zelden voorkomen. Dit kan optreden terwijl u het antibioticum of gebruik binnen enkele maanden na het stoppen met het gebruik. Neem contact op met uw arts meteen als buikpijn of krampen, ernstige diarree of bloederige ontlasting optreden. Behandel diarree niet zonder eerst met uw arts.
Cefobid werkt alleen tegen bacteriën, maar niet virale infecties (bijvoorbeeld de verkoudheid) behandelen.
Zorg ervoor dat u Cefobid gebruiken voor het volledige verloop van de behandeling. Als je dat niet doet, kan het geneesmiddel kan niet duidelijk uw infectie. De bacteriën kunnen ook minder gevoelig zijn voor deze of andere geneesmiddelen. Dit kan de besmetting moeilijker te behandelen in de toekomst.
Langdurig of herhaald gebruik van Cefobid kan een tweede infectie. Vertel uw arts als tekenen van een tweede infectie optreden. Uw geneesmiddel moet mogelijk worden veranderd om dit te behandelen.
Lab tests, met inbegrip van de leverfunctie, nierfunctie en het volledige bloedbeeld, kan worden uitgevoerd terwijl u Cefobid gebruiken. Deze tests kunnen worden gebruikt voor het bewaken van uw aandoening of controleren op bijwerkingen. Zorg ervoor dat alle arts en laboratorium benoemingen.
Zwangerschap en borstvoeding: Als u zwanger wordt, neem dan contact op met uw arts. U moet de voordelen en risico's van het gebruik van Cefobid bespreken terwijl je zwanger bent. Het geneesmiddel wordt aangetroffen in moedermelk. Geef geen borstvoeding tijdens het gebruik van Cefobid.

Alle geneesmiddelen kunnen bijwerkingen veroorzaken, maar veel mensen hebben geen of geringe, bijwerkingen.

Neem contact op met uw arts als een van de meest voorkomende bijwerkingen aanhouden of hinderlijk geworden:

Diarree, hoofdpijn, diarree, misselijkheid, maagklachten, braken.

Raadpleeg een arts meteen als een van deze ernstige bijwerkingen optreden:

Ernstige allergische reacties (huiduitslag, netelroos, jeuk, ademhalingsproblemen beklemming op de borst, zwelling van de mond, gezicht, lippen of tong), bloederige ontlasting, stuipen, ernstige diarree, huiduitslag, maagpijn / krampen, vaginale irritatie of ontladen.

Dit is niet een volledige lijst van alle bijwerkingen die kunnen optreden. Als u vragen hebt over de bijwerkingen, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Kopen Cefobid