Kopen AravaKopen Arava

ARAVA INDICATIES


ARAVA is geïndiceerd bij volwassenen voor de behandeling van reumatoïde artritis (RA):

tekenen en symptomen te verminderen
om structurele schade te remmen, zoals blijkt uit X-ray van erosie en gewrichtsspleetversmalling
de fysieke functies verbetert

ARAVA INSTRUCTIES


Neem dit geneesmiddel alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer mee te doen, doe het niet vaker nemen, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

De dosis van dit geneesmiddel verschillend voor verschillende patiënten zijn. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de termijn tussen de doses, en de lengte van de tijd die u het geneesmiddel in te nemen afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u het geneesmiddel.

Voor orale doseringsvorm (tabletten):

Voor reumatoïde artritis:

Volwassenen Aanvankelijk 100 milligram (mg) eenmaal daags gedurende drie dagen, vervolgens 20 mg eenmaal daags. Uw arts kan zo nodig de dosis aan te passen.
Kinderen-gebruik en de dosering moet worden bepaald door uw arts.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Heeft doses niet verdubbelen.

ARAVA OPSLAG


Bewaren bij 25 ° C (77 ° F), excursies toegestaan ​​15-30 ° C (59-86 ° F). Bescherming tegen licht. Buiten het bereik van kinderen. Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig. Bewaar het geneesmiddel in een ongeopende verpakking bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht.

Buiten het bereik van kinderen. Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig. Bewaar het geneesmiddel in een ongeopende verpakking bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht.VOORZORGSMAATREGELEN:

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert uw vooruitgang bij regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schaden. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te blijven. Als u denkt dat u zwanger bent tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Leflunomide kan ook leiden tot aangeboren afwijkingen als de vader wordt gebruikt als zijn seksuele partner zwanger wordt. Mannen die leflunomide moeten condooms gebruiken als een vorm van anticonceptie tijdens de geslachtsgemeenschap. Een man die voornemens is vader van een kind moet stoppen met het innemen van dit geneesmiddel en laat met zijn arts.

Ernstige huidreacties kunnen optreden met dit geneesmiddel. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u een van de volgende symptomen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel: blaren, peeling, of slapper worden van de huid, koude rillingen, jeuk, gewrichtspijn of spierpijn, rode huid laesies, vaak met een paars centrum, zweren, zweren, of witte vlekken in de mond of op de lippen, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Leverproblemen kunnen optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u met meer dan een van deze symptomen: buik-of maagpijn of tederheid, klei gekleurde ontlasting, donkere urine, verminderde eetlust, koorts, hoofdpijn, verlies van eetlust, misselijkheid of braken, huiduitslag, zwelling van de voeten of onderbenen, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid.

Leflunomide kan het aantal witte bloedcellen tijdelijk te verlagen in het bloed, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Het kan ook het aantal bloedplaatjes, die noodzakelijk zijn voor een goede bloedstolling verminderen. Als dit gebeurt, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, vooral wanneer uw bloedbeeld is laag, om het risico van infectie of bloeden te verminderen:

Als je kunt, voorkomen dat mensen met infecties. Neem contact op met uw arts als u denkt dat u een infectie krijgt of als u koorts of rillingen, hoesten of heesheid, lagere rug of zij pijn, of pijn of moeilijkheden bij het plassen te krijgen
Raadpleeg uw arts onmiddellijk als u een ongewone bloeden of blauwe plekken opmerkt, zwarte, teerachtige ontlasting, bloed in de urine of ontlasting, of kleine rode vlekken op je huid.
Wees voorzichtig bij het gebruik van een gewone tandenborstel, floss of tandenstoker. Uw arts, tandarts of verpleegkundige kan andere manieren om uw tanden en tandvlees schoon te bevelen. Neem contact op met uw arts voordat een tandheelkundige werk.
Sluit je ogen of de binnenkant van je neus niet aan, tenzij je net je handen gewassen en hebben niet aangeraakt iets anders in de tussentijd.
Wees voorzichtig niet om jezelf te snijden als u gebruik maakt van scherpe voorwerpen, zoals een scheermes of vingernagel of teennagel frezen.
Vermijd contact sport of andere situaties waar blauwe plekken of letsel kan ontstaan.

Neem contact op met uw arts meteen als u een hoest met of zonder koorts, kortademigheid, of moeilijkheden met ademhalen.

U moet een huidtest voor tuberculose voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Vertel uw arts als u of iemand in uw huis ooit een positieve reactie op een onderzoek op tuberculose heeft gehad.

Het gebruik van dit geneesmiddel kan uw risico op het krijgen van ernstige infecties of kanker verhogen. Praat met uw arts als u zich zorgen maakt over deze risico's bieden.

Geen andere geneesmiddelen niet nemen, tenzij ze zijn besproken met uw arts. Dit omvat recept of vrij verkrijgbare (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden-of vitaminesupplementen.

Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u met branden, gevoelloosheid, tintelingen of pijnlijke sensaties in armen, handen, benen of voeten. Dit kunnen symptomen van een aandoening, de zogenaamde perifere neuropathie.

Bijwerkingen geassocieerd met het gebruik van leflunomide bij RA omvatten diarree, verhoogde leverenzymen (ALT en AST), alopecia en huiduitslag.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel een aantal ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet al deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen zij medische hulp nodig hebben.

Raadpleeg uw arts onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden:
Vaker
Bloederige of troebele urine
hoest
moeilijke of pijnlijke ademhaling
moeilijk, branden of pijn bij het plassen
duizeligheid
koorts
frequente aandrang om te plassen
hoofdpijn
verlies van eetlust
misselijkheid of braken
niezen
keelpijn
beklemming op de borst
gele ogen of huid
Minder vaak voorkomende
Branderig gevoel in de borst of buik
branderig, prikkelend of tintelend gevoel in de vingers of tenen
pijn op de borst
diarree
snelle hartslag
indigestie
gewrichtspijn of spierpijn of stijfheid
bonkende hartslag
ernstige maagpijn
kortademigheid
tederheid in de maagstreek
ongewone vermoeidheid of zwakte
Incidentie onbekend
Gebied uitslag
zwarte of teerachtige ontlasting
bloedend tandvlees
blaarvorming, peeling, of losmaken van de huid
een opgeblazen gevoel
bloed in de ontlasting
verbranding, gevoelloosheid, tintelingen of pijnlijke sensaties
rillingen
-klei gekleurde ontlasting
verwarring
constipatie
voortdurende braken
hoest of heesheid
donkere urine
flauwte
koorts met of zonder koude rillingen
algemeen gevoel van vermoeidheid of zwakte
hoge koorts
grote, bijenkorf-achtige zwelling op het gezicht, oogleden, lippen, tong, keel, handen, benen, voeten of geslachtsorganen
licht gekleurde ontlasting
duizeligheid
onderrug of zijkant pijn
pijn in de maag, zijde of buik, eventueel uitstraalt naar de rug
bleke huid
kleine rode vlekken op de huid
snelle, oppervlakkige ademhaling
rode huid laesies, vaak met een paars centrum
rode, geïrriteerde ogen
zweren, zweren, of witte vlekken in de mond of op de lippen
gezwollen klieren
onverklaarbare bloeden of blauwe plekken
onaangename adem geur
wankel of onhandigheid
ongewone bloeden of blauwe plekken
rechtsboven in de buik-of maagpijn
braken van bloed
zwakte in de armen, handen, benen of voeten

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan de geneeskunde. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als een van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen:
Vaker
Rugpijn
haaruitval
maagzuur
huiduitslag
maagpijn
gewichtsverlies (onverklaarde)
Minder vaak voorkomende
Acne
angst
verminderde eetlust
droge mond
gas
irritatie of pijn in de mond
jeuk van de huid
pijn of een branderig gevoel in de keel
loopneus

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kunnen ook optreden bij sommige patiënten. Indien u andere bijwerkingen opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Kopen Arava